dijous, 22 de març del 2012

COMANEGRA - PIC DE LES BRUIXES


Avui la ruta ens ha portat pels paratges de l’Alta Garrotxa, al Comanegra, pic fronterer entre aquesta comarca i la de la Manere al Vallespir. La ruta és una circular que comença a les basses de Monars, segueix cap al Pic de les Bruixes, Comanegra i torna a les basses. El desnivell de 500m s’assoleix sense cap dificultat amb unes 2h 30min aprox. Érem l’Àngie, en Pere, en Jani i l’Alba.

A les basses de Monars s’hi arriba o bé per Rocabruna, passat 2km el poble un trencant de pista a l’esquerra on es veu un diposit, o bé per Beget, passat el poble a 5km el trencant a mà dreta. Un cop a les basses deixem el cotxe i comencem.
 
Ens dirigim primer al Pic de les Bruixes, es divisa perfectament des de les basses i el camí no té pèrdua. Caminem uns 5min per la pista fins entrar ja en camí de muntanya on veurem un rètol on ens indica Pic de les Bruixes i Coll de Sant Marc, nosaltres seguirem el primer. El camí comença de pujada entre boscos, fins a deixar-los enrera i tornar a la muntanya pelada. Anirem seguint la carena, estones per la cara sud, a estones per la cara nord. Hi haurà un moment que decidim deixar el camí i carenejar per les roques, tot i que és accessible i sembla que segueix més recte, per les característiques rocoses tampoc avancem més ràpid. I sense més, al cap d’1h 20min amb les parades tècniques arribem al Pic de les Bruixes, on el paisatge ens ofereix un espectacle de vistes sublims... es divisa tant la Garrotxa, com l’Empordà, com la part francesa amb el Canigó, els Pirineus... i un imponent Bassegoda davant nostra... 




I d’allí ens dirigim al Comanegra, desfem bona part del camí fet, aquest cop però decidim no passar per les roques... fins que ens trobem als peus del Comanegre. Abans d’arribar-hi però, haurem de fer un últim tram de pujada amb força pendent, però sense més dificultat... que passa per una fageda d’arbres que si no són mil·lenaris, poc n’hi deu faltar...  i un cop a dalt, ens tornem a deleitar amb les vistes que aquest pic ens ofereix, que per dir-ho d’alguna manera són una passada i recompensem amb escreix l’esforç de l’excursió... El camí de baixada l’anirem a buscar a l’última roca del Comanegra, i com que anem divisant el cotxe, sense seguir un camí concret anem baixat pel recte...


A la tornada, visitem el poble de Beget amb la seva església romànica, amb retaule barroc i un Pantocràtor d’estil bizantí... i el poble d’Oix on ens parem a fer un cafè  a una de les seves cafeteries típiques de poble... i tornem a Banyoles amb el convenciment que l’excursió d’avui, ni que sigui per les espectaculars vistes del nostre petit gran país, la repetirem segur segur!!!


Pd: com a testimoni de les espectaculars vistes... el capçal del nostre blog és una panoràmica muntada amb fotos tirades dalt del Comanegra..


Un pic embruixat!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada